Header haar-alternatief

Wie ben ik?


Ik ben Rose, moeder van 4 kinderen en oma van 2 prachtige kleinzoons. Ik heb een allround kappersopleiding gevolgd in Middelburg. En een plantenkleur cursus gevolgd bij de eerste natuurkapster in Den Haag Marike Kazimier. Inmiddels ben ik gediplomeerd kruidengeneeskundige.
Ook heb ik een cursus hair extensions en dreadlocks maken en zetten achter de rug in Rotterdam.
En ik heb stage gelopen bij een natuurkapsalon.
Rose aan het werk Ik wil graag in mijn eigen natuurlijke omgeving mensen van dienst zijn en ze een beetje verwennen en mooi maken. Echter wel op de natuurlijke biologische manier. Als ik zie en hoor hoeveel mensen haarproblemen hebben en krijgen door intensief haarkleuren met chemische middelen. Dan kan ik vaak bijna mijn mond niet houden, omdat plantenhaarkleuringen zo mooi werken. Want ze kleuren niet alleen maar geven het haar ook een oppepper. Dat is toch prachtig! Het is eigenlijk een oude manier van kleuren. Voor de chemie alles overnam.
Ik sta volledig achter mijn principes (biologische eten vegetarisch, mooie natuurlijke stoffen dragen enz) en daar is kleuren met plantaardige producten er ook 1 van. Ik kleur mijn haar al vele jaren met henna maar de felrode kleur vind ik nu niet meer mooi. Ik ontdekte echter dat er vele mooie kleuren zijn bij de oliebe kleuren. Die niet zo opvallend zijn en heel natuurlijk lijken. Dat paste bij mij! Tijdens mijn kappersopleiding stond het gebruik van de vele chemische middelen me al enorm tegen. Een goede vriendin uit Australiƫ kwam met een idee waar ik direct enorm enthousiast over was. Een Natuurkapsalon!
Dat was er in Australiƫ al lang. Zij stuurde me ook een bericht van deskundigen die blaaskanker en de ziekte van hodgkin(lymfeklierkanker) wilde wijten aan de chemische haarverf.....................
Daar wil ik niet aan meewerken. Mijn motto is dat ik als kapster ook graag wil bijdragen aan een goede gezondheid! Dus niet alleen aan het mooie uiterlijk maar ook aan een gezond lichaam. Daarom is het een mooi alternatief waar veel meer aandacht voor zou moeten zijn vind ik.